Omgevingsmanagement

Beheergroep krijgt uitleg over het plan bij de maquette

Omgevingsmanagement is onmisbaar voor een goed project in de openbare ruimte. Het maakt de uitvoering van projecten efficiënter en veiliger, vermindert de overlast en leidt tot meer begrip. Belangrijk dus. Wij kunnen u daar op veel vlakken in ondersteunen.

Omgevingsmanagement is allereerst mensenwerk. Contacten leggen en onderhouden, laagdrempelig en betrouwbaar opereren, goed kunnen luisteren, open staan voor verbeteringen en dingen goed uit kunnen leggen. Zowel binnen de projectorganisatie als naar de omgeving, de 'stakeholders'. Een vaste klankbordgroep of beheergroep met omwonenden kan daarbij veel bijdragen. Ook een goede samenwerking met en gevoel voor communicatie is heel bepalend.

Maar daarnaast vraagt omgevingsmanagement ook om systematisch handelen. Het bedenken en technisch uitwerken van tijdelijke maatregelen. Het vastleggen van de planning in een logistiek plan en een bouwfasering. Het maken van duidelijke afspraken met aannemers in een BLVC (Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie)-plan, met regels voor werktijden, geluid, bouwroutes en trillingen bijvoorbeeld.

Ten slotte zijn er de taken ten aanzien van "conditionering": vergunningen aanvragen, onderbouwen en toelichten. Ook dit vraagt om een goed netwerk, kennis van zaken en overtuigingskracht.

Ons bureau heeft ruime ervaring met het leveren van een omgevingsmanager, BLVC-plannen, conditionering en logistieke planning en fasering, bij uitdagende grootstedelijke projecten en stationsontwikkelingen.

Amstelstation arrow
Beheergroep krijgt uitleg over het plan bij de maquette